jueves, 17 de mayo de 2007

Viu Barcelona - Montjuic (Mont jueu)

Jo m'estimo Barcelona, es quelcom que porto amb una passio indubtable a l'interior. Alla on vaig, aquell amb qui parlo li transmeto l'orgull i satisfaccio que representa per ser i sentir Barcelona.

Tot i aixi, de vegades sento que no trec tot el profit, no conec tot allo que m'ofereix, no comparteixo amb ella les invitacions que continuament em fa. Per aixo llenço un crit a tothom per gaudir d'aquesta oportunitat, per Viure Barcelona!

Ahir van reobrir el teleferic de Montjuic una atraccio que permet tornar a veure la ciutat des d'un angle diferent. Permet tornar a Montjuic i gaudir de la muntanya que ha escortat a Barcelona hi ha compartit bona part de la seva historia. En els seus inicis, com a caserna militar on trobem el castell de Montjuic, simbol de l'opressio d'Espanya durant molts anys i motiu de polemica a l'actualitat, mes endavant va esdevenir una icona a l'Expo Internacional de Barcelona del 1929, on es va aprofitar per guarnir-la amb jardins i palaus, teatres, amb el MNAC, iluminar-la amb les fonts, el Poble Espanyol, L'estadi olimpic, el Parc d'Atraccions,...
En dies mes propers ha continuat com un epicentre en la cultura, el lleure i l'activitat de la ciutat amb icones com el Palau Sant Jordi, la Torre Calatrava o la Fundacio Joan Miro.

Regalant a hom que vulgui i sapiga apreciar-ho un enclavament unic, especial i ple d'historia i histories des d'on poder observar la ciutat de Barcelona i alhora ens permet divertir-nos, aprendre, passejar, passar una tarda tranquila, ...