martes, 1 de mayo de 2007

Amelie


Amelie (LE FABULEUX DESTIN D`AMÉLIE POULAIN)
...

Necessito uns instants per ser capaç de transcriure de forma comprensible el que aquesta pel·licula m'ha transmes.
...

Amelie porta tota la seva vida intentant ajudar a la gent que te al voltant per fer-la mes feliç, intenta donar allo que li falta a cada una de les persones que te a prop.

Es una persona innocent, transparent i altruista, que l'ha marcat una infancia mancada d'afecte, emocions i interaccions amb d'altra gent. Un pare que no l'escolta, una mare que la va deixar quan era petita, una soledat en que ha crescut que l'ha permes conservar intacte les seves qualitats, la seva persona, pero tambe ha causat un buit que la fa marxar de casa seva per veure, descobrir el mon que encara no coneix.

Disfruta amb petites coses que es capaç de reflexar d'una forma unica amb el seu rostre i la seva mirada, establint un vincle especial de comunicacio que s'escapa al que podem explicar amb paraules.

Intenta continuament ajudar als altres sense que ells se n'adonin, fent veure a les bones persones que poden ser felices si troben a altres bones persones que es troben mes a prop de lo que pensen. Les fa sentir millor perque coneix que la distancia que les separara es precisament allo que no les deixa viure felices. Aixo es per a ella la felicitat.

Superar les pors
que ens aillen, oblidar els complexes que ens limiten i ens aturen de fer allo que volem, desenterrar els records que ens distancien de la gent mes important,...

Despres de 23 anys ajudant als altres descobreix quelcom que per ella es nou, desconegut i desconcertant. Troba algu a qui la seva felicitat es poder descobrir-la amb ella, algu capaç de mirar al seu interior i coneixer el motiu pel qual batega rapid el seu cor, d'omplir aquell buit del que mai ha estat conscient i ... finalment no el deixa escapar.

Per acabar dues frases que m'han agradat molt de la pel·licula:

"Todos necesitamos alguien que nos cuide"
"En ese instante, descubrio que hay mas interacciones en el cerebro humano que atomos en el universo"

P.D.: Agraeixo a la Mireia la recomanacio d'aquesta pel·licula. (Em coneixes be!)
P.D. 2: Si algu la vol veure, que m'ho digui, tinc el DVD.

No hay comentarios: