viernes, 3 de agosto de 2007

Enèsima averia

Mentre miro l'informatiu m'informen que s'ha produït una nova averia en el tram que connecta Sants i el Baix Llobregat, la qual cosa no agafa per sorpresa a ningú.

Fent una mica la vista enrera me n'adono de forma cada cop més manifesta de l'absoluta i més completa incapacitat de Catalunya (les administracions pertinents) en el referent a la gestió i manteniment d'infraestructures, ja siguin ferroviàries, aeroportuàries, d'energia, etc.

Me n'adono també de la sensació d'inestabilitat i poca seguretat que transmeten les institucions polítiques (tripartits enfontrats, escàndol immobiliaris) en el referent a garantir una qualitat de vida i proporcionar uns serveis acords amb la societat que vivim i el nostre nivell de desenvolupament. Estan perdent la confiança del poble, però és que s'ho estan guanyant a pols.

És creixent el desencís entre la societat catalana amb la política, les institucions i les empreses que ens "controlen" però realment està més que justificat. Els errors no se solucionen tirant les culpes a un altre, amagant la informació o fent retrets per actuacions passades per sortir del pas. Un servei de qualitat requereix d'un manteniment constant i un control adequant i no se soluciona amb promeses d'inversions multimilionàries.

Crec que en poc temps la gent que passi pel nostre país rebrà una imatge que no podrem negar vist lo vist . Així com els turistes asocien com a "typical Spain" les sevillanes, els "toros", la sangria i la paella; quan arribin a Catalunya asociararan inestabilitat, perills, inseguretat i 'aventura' en lo desconegut a l'utilitzar els serveis més necessaris.

La gent poc a poc va perdent la paciència i es planteja una altra mena de solucions.

No hay comentarios: