sábado, 24 de noviembre de 2007

Androiding


Ara fa unes 3 setmanes, desmentint les notícies sobre el llançament del 'GPhone', Google va decidir llençar Android, un set de software lliure que inclou sistema operatiu, IDE i aplicacions per fer customitzar el teu mòbil al teu gust.

Mitjançant una aliança entre la qual es troben constructors y companyies telefòniques d'entre les més importants del món (Texas Instruments, Intel, Motorola o HTC, T-Mobile o Sprint) volen llançar aquest sistema a mitjans de 2008. Així, els mòbils que comprem llavors seran estrictament Hardware amb els beneficis per al desenvolupament i l'estalvi de pagar el software.

Android es caracteritza per ser:
- Una plataforma oberta, completa i gratuïta.
- Es recomana Eclipse com a plataforma IDE per al desenvolupament d'aplicacions.

Ja existeix un SDK perquè els que siguin curiosos i vulguin fer les seves proves puguin veure de què es tracta tot això. Casualment, al meu grup de l'assignatura de PSEM ens ha tocat fer un observatori i exposició a classe sobre això i com ho hem trobat tant interessant hem decidit fer el projecte de l'assignatura amb Android (caldrà repassar Java).


Si em queda un projecte interessat i tinc valor em puc animar i presentar el projecte final a Android Development Challenge, un concurs que Google ha llençat que premiarà les millors aplicacions desenvolupades amb Android amb 10 M de $ en premis.

Us deixo també amb un video de google on s'explica amb més detall de que es tracta tot plegat:



No hay comentarios: